09 marzo 2007

Macarrons del Roger

Sembla ser que la gent comença a animar-se!!! Avui li toca el torn al Roger... aquell qui em va fer seguidora dels seus macarrons amb tonyina... que bons! El noi sen's està fent tota una estrella ... fent concerts i tot, eh?
Del "bataca" de més rabiosa actualitat.... aquí tenim els seus macarroooooons!!!!!

"Macarrons a la meva manera"

Ingredients per a 4-6 persones:
-1 paquet de 1/2 kg de macarrons
-1 pot de 1/2 kg de tomàquet triturat (el podeu fer vosaltres mateixos però és un pal jeje)
-250g de carn de vedella picada
-250g de carn de porc picada (s'hauran de barrejar a la paella) o tres llaunes petites de tonyina en oli d'oliva
- sal, pebre negre, nou moscada, herbes provençals

Preparació:

Sobre aquesta recepta existeixen diferents variants depenent de les ganes i del gust dels comensals a tenir en compte, però bàsicament ho dividirem en dos: Carn o Tonyina.

-Per fer els macarrons (coincidint en els dos casos, clar, només tenir en compte de posar sal i oli a l'aigua abans de que arrenqui el bull, a poder ser just posar l'aigua a l'olla, ja que la sal, a part del gust, fa que el punt d'ebullició baixi i triguem menys a poder començar la cocció. De la mateixa manera, l'oli que tenim dins s'hidrolitzarà una mica deixant aminoàcids beneficiosos pel nostre organisme. (No em puc creure que jo estigui escribint això). El temps del bull de la pasta dependrà del gust de cadascú, podeu agafar una idea pel que posa a l'embolcall, però sempre decidiu vosaltres, més dura, més tova.....vosaltres mateixos.

-Passant a la salsa:

La de Carn:

Escalfar una paella o paella-wok posar-hi oli abundant, tampoc ho hem d'ofegar....i quan estigui calent tirar-hi la carn picada, deixar que es faci una mica tot remenant mentre trenquem els trossos de carn que es quedin enganxats entre ells, quan estigui un pèl feta, no gaire, tirar la sal, el pebre negre, nou moscada picada i, sobretot, herbes peovençals. Remenar de tant en tant i esperar que la carn quedi daurada i feta, després tirar-hi el tomàquet triturat i afegir novament sal, pebre, nou moscada i herbes provençals, aneu remenant i quan vegeu que el tomàquet ha canviat tot ell de color, ha agafat una altra tonalitat vermella, no espereu que es torni negre que llavors no us ho podreu menjar ;-) llavors ja ho podeu barrejar a l'olla on ja teniu els macarrons fets i escorreguts, barregeu i serviu calent. A qui li agradai que s'hi tiri formatge ratllat per sobre, preferentment parma o emental.

La de Tonyina:

Escalfar una paella o paella-wok posar-hi oli però sense passar-se que la tonyina ja en porta i el podem fer servir, quan estigui calent tirar-hi el tomàquet triturat, remenar una mica i afegir-hi la sal, el pebre negre, la nou moscada i les herbes provençals,remenar una mica i tot seguit incorporar-hi la tonyina amb el seu oli, remenar novament i aquí és on podeu afegir o no, depenent dels vostres gustos, un pot de foie gras, de la marca que sigui n'hi ha amb un gust més fort i n'hi ha de més suaus...vosaltres mateixos. Remenar de tant en tant i quan hagi canviat la tonalotat del vermell del tomàquet ja estarà llest per afegir-ho als macarrons. Un apunt és que els que hi afegiu el foie gras haurieu de vigilar que es desfés i quedés ben barrejat amb la salsa, d'altra manera només obtindieu trossos separats que no tocarien a tothom igual i el gust que hauria d'aportat no seria el que obtindrieu.

Bé doncs això és tot, espero que els disfruteu.

Roger A.

No hay comentarios: